Jose Melaard, 

Shipyard

Zwijnenburg Shipyard

Neem contact op

Multi functionele Shipyard

Zwijnenburg Shipyard beschikt over drie locaties vlakbij Rotterdam. De hoofdlocatie is de IJsselwerf in Capelle aan den IJssel met een grote hal voor sectiebouw, een helling, grote hijskraan en 182m kade lengte. Ook hebben we twee grote terreinen met grote bouwloodsen in Krimpen aan den IJssel tot onze beschikking. Op al deze terreinen kunnen grote jacht- en scheepsbouwprojecten worden uitgevoerd.

Nieuwbouw
Jacht conversie
Complete casco’s 
Engineering en projectmanagement
Accurate bouw services

Ready to refit

Kade

Beschikbare kadelengte van 182m met een gemiddelde diepgang van 6m (NAP). Deze kade wordt heden ten dagen gebruikt voor het afmeren van jachten (refits), schepen en pontons voor reparaties en onderhoud. Walstroom, kadeverlichting, camera toezicht, toegang toren en watervoorzieningen zijn allemaal aanwezig.
Shipyard

Unieke ligging

Zwijnenburg Shipyard is gevestigd aan de IJsseldijk dichtbij de haven van Rotterdam. De hoofdlocatie is de IJsselwerf, die bestaat uit een (afmeer) kade, sectieloods, hellingloods en groot buitenterrein met torenkraan. Haar totale grond oppervlakte is ongeveer 29.000 m2. Zwijnenburg werkt sinds 2012 op deze locatie in Capelle aan den IJssel aan zeer complete jacht casco’s, scheepsbouw secties, jacht refit projecten, complete casco’s van schepen en grote staalconstructies voor verschillende partijen.   De unieke ligging van de IJsselwerf maakt haar ideaal voor de grotere jacht- en scheepsbouw. De combinatie van grote hellingloods en grote sectiebouwloods dicht op elkaar op hetzelfde werfterrein zorgen voor een zeer efficiënt werkproces. De torenkraan heeft daarbij ook nog eens een grote capaciteit van 80 ton hijsvermogen.   Zwijnenburg Shipyard heeft tevens een tweetal terreinen in Krimpen aan den IJssel tot haar beschikking. Op deze terreinen staan een aantal grote sectiebouw- en assemblage loodsen. Dit maakt de locaties in Krimpen aan den IJssel ook geschikt voor de uitvoer van grote jacht- en scheepsbouw projecten maar ook voor het bouwen van grote staalconstructies.

Capelle aan den IJssel – IJsselwerf

De maximale scheepsmaat voor de helling is 140 x 23,5 m met daarbij een maximaal toelaatbaar afloopgewicht van 7.500 ton. De hellingloods is uitgevoerd met 3 bovenloopkranen van elk 5 ton. De helling is dusdanig ontworpen dat het mogelijk is om verschillende schepen tegelijk te bouwen en te water te laten. Het innovatieve van de hellingloods is dat het L-vormige dak open kan over de volledige lengte van de loods en dat de torenkraan zo op elke gewenste positie een scheepssectie kan plaatsen. In de media sectie van onze website zijn mooie 3D foto’s hiervan te vinden. In de hellingloods zijn ook afsluitbare werklocaties gemaakt voor subcontractors (piping, HVAC, elektrisch). Ook beschikt de helling loods over een grote verwarmde opslaglocatie voor scheepsequipment. De afmetingen van de sectieloods zijn 125m x 20m. De maximale hijscapaciteit in de sectieloods is met 2 bovenloopkranen van elk 2 x 20 ton ook evenredig aan het hijsvermogen van de torenkraan met 80 ton. Tevens heeft de sectieloods de beschikking over een bovenloopkraan met 2 x 10 ton en 2 bovenloopkranen van elk 16 ton. In deze hal worden de (jacht- en scheepsbouw) secties in elkaar gelast en klaar gemaakt voor transport en installatie op de scheepshelling in de hellingloods. Door de brede loods deur van 18 m kunnen secties naar buiten worden gebracht met de bovenloopkranen, waarna de torenkraan de secties kan overpakken om op de scheepshelling te hijsen. De voorbewerkingloods naast de sectieloods is 125m x 14m. In deze loods worden de panelen en plaatvelden voorbereid voor de sectiebouw. In deze hal zijn diverse bovenloopkranen tot 5 ton aanwezig. Doordat de torenkraan verrijdbaar is langs de volledig scheepshelling, kan zij ook aan de waterkant komen bij onze kade. Hierdoor is het ook mogelijk om lasten tot 80 ton op en van pontons te laden. Het buitenterrein van de scheepswerf is voorzien van een grote parkeerplaats, camera toezicht, toegangscontrole systeem en voldoende buitenopslag mogelijkheden.

Krimpen aan den IJssel – Industrieweg

De afmetingen van de bouwloodsen op onze Industrieweg locatie zijn 100 x 20 m en 73 x 31 m. De loods van 100 meter lengte heeft een 3 tal bovenloopkranen. Twee bovenloopkranen van elk 20 ton en één bovenloop kraan van 2 x 10 ton. De maximale bouw breedte in deze loods is 16,80 m en de maximale hoogte is 13,5 m. De loods van 73 m meter lengte heeft een 5 tal bovenloopkranen van 5 ton en een 5 tal bovenloopkranen van 2,5 ton. De grote breedte van deze loods van 31 meter maakt haar uitermate geschikt voor de bouw van dek huizen voor de scheeps- en jachtbouw. Indien nodig kunnen beide loodsen worden verlengd met container stapelingen tot maximaal 24 meter. Op de Industrieweg locatie is een goed bereikbare kade direct aan de Nieuwe Maas. Deze kade biedt dan ook uitgebreide mogelijkheden voor het laden en lossen van grote (scheeps- en jacht) constructies. Voor beide loodsen is er een grote kantine en zijn kleedruimten beschikbaar direct grenzend aan de bouwloodsen. Ook is er een kantoorfaciliteit beschikbaar op deze locatie.

Krimpen aan den IJssel – Parallelweg

De Parallelweg locatie beschikt over een 3-tal bouwloodsen. Deze loodsen hebben de volgende afmetingen en capaciteiten:

Assemblage loods 35 x 16 m, hijscapaciteit 64 ton (2 bovenloopkranen met 2 x 16 ton hijscapaciteit)

Sectiebouw loods 27 x 15 m, hijscapaciteit is 5 bovenloopkranen van elk 10 ton hijscapaciteit.

Voorbewerking loods 30 x 15 m, in deze loods kunnen dezelfde kranen worden gebruikt als de sectiebouw loods omdat dezen tegenover elkaar liggen met doorlopende kraanbanen.

De hoogte in de kraanhaak in de assemblage loods is 13,25 m en de in de hoogte in de kraanhaak in de sectie- en voorbewerking loods is 7,25 m. De Parallelweg heeft eveneens een unieke ligging direct aan open vaarwater vanuit de Sliksloot naar de Hollandse IJssel. Het is daardoor mogelijk om met twee drijven de bokken complete jacht- en scheepsmoten weg te hijsen tot 320 ton. Tevens beschikt deze locatie over een centraal magazijn voor opslag van scheepsequipment en is er de beschikbaarheid van een grote kantine met kleedruimten. Op deze locaties zijn ook grote kantoorfaciliteiten beschikbaar en tot slot is ook onze Machineshop op dit terrein gevestigd. Dit maakt deze locatie uniek voor werkzaamheden waar staalbouw en machinaal verspanen gezamenlijk moeten worden uitgevoerd.

Wilt u meer weten?

Neem contact op

Locaties

Zwijnenburg Locaties

IJsseldijk 97, 2901 BR, Capelle aan den IJssel Head Office, Shipyard, Quayside, Slipway, Engineering, Construction Hall Parallelweg 6-8, 2921 LE, Krimpen aan den IJssel Machineshop & Construction Halls Industrieweg 2a, 2921 LB, Krimpen aan den IJssel Construction Halls & Quayside
Zwijnenburg

Ontdek meer over onze shipyard

Neem contact op