Over ons

Zwijnenburg historie

Machinefabriek en Constructiewerkplaats B. Zwijnenburg b.v. werd in 1955 opgericht door de heer Bas Zwijnenburg in Capelle aan den IJssel en al snel verhuisde het bedrijf in 1958 naar een van haar huidige locaties in Krimpen aan den IJssel. In deze eerste periode was Zwijnenburg vooral actief in de vervaardiging van allerlei staalconstructies en het uitvoeren van machinale bewerkingen.

In de jaren 1980/1990 werd het bedrijf overgenomen door zijn schoonzoon de heer Geen Bak. In deze periode werd constructiebedrijf Stekelenburg te Middelharnis overgenomen. Zij zijn tegenwoordig onze ‘Constructions’ tak.

Zwijnenburg richtte zich gedurende deze tijd ook steeds meer op de scheepsbouw en werd de vaste sectiebouwer van ‘Van der Giessen-de Noord’. Hierna verwierf Zwijnenburg in korte tijd veel nieuwe klanten en bleef Zwijnenburg actief in de scheepsbouw en werden daarnaast ook grotere projecten uitgevoerd zoals bruggen- en kranen bouw.

Begin 2006 nam de schoonzoon van Geen Bak, Marcel Bresser, de helft van het bedrijf over en in de zomer van dat jaar begon Zwijnenburg met de fabricage van een compleet casco voor een superjacht. Deze opdracht werd verworven vanwege de jarenlange ervaring uit eerder uitgevoerde werkzaamheden voor superjachten als onderaannemer. Dit was de eerste van de vele die nog  volgden.


In de jaren na 2006 groeide het bedrijf snel in omvang en werden ook de bedrijven Zwijnenburg Shipbuilding en Zwijnenburg Engineering opgericht. In 2006 werd de derde vestiging aan de Industrieweg in Krimpen aan den IJssel geopend en in 2012 volgde de vierde en nieuwste locatie, een complete scheepswerf, de IJsselwerf, in Capelle aan den IJssel.

In 2017 werd de Machinefabriek een zelfstandige onderneming binnen het Zwijnenburg concern. Er werd dat jaar ook fors geïnvesteerd in de modernisering van de bedrijfshallen en machines. In juli 2018 trad de heer Martijn Nobel toe als aandeelhouder en nam Zwijnenburg het scheepsbouwkundig ingenieursbureau T.S.D. Engineering over, een bedrijf met een uitstekende reputatie in de jacht- en scheepsbouw. 

Zwijnenburg is ondanks haar toegenomen grootte nog altijd een echt familiebedrijf met hart voor haar personeel en zeer goede zorg voor haar klanten. Bij Zwijnenburg staan kwaliteit en leverbetrouwbaarheid al haar gehele bestaan hoog in het vaandel!

1980

25 jarige jubileum

Zwijnenburg viert haar 25 jarige jubileum met het volledige personeel in London.

2002

Eerste paal

Elisabeth Zwijnenburg en Luka Bresser slaan de eerste paal van de nieuwe loodsen op de locatie aan de parallelweg te Krimpen a/d IJssel.

2005

Eerste volledige casco

In 2005 bouwt Zwijnenburg voor Oceanco haar eerste volledige casco voor de Y704.

2012

Heropening IJsselwerf

Zwijnenburg werkt sinds 2012 op deze locatie in Capelle aan den IJssel ten behoeve van het bouwen van scheepsbouw secties, complete casco’s van schepen en andere staalconstructies voor verschillende partijen.

2017

Opening van de nieuwe machinefabriek

In 2016 zijn we gestart met de eerste fase van de verbouwing van de machinefabriek. Inmiddels is ook de tweede fase klaar en staan er twee mooie gebouwen voorzien met de beste las- en freesbanken waarin onze machinefabriek gevestigd is

2020

Eerste Zwijnenburg refit project

In 2020 verwelkomt Zwijnenburg het expeditie jacht The Legend voor een refit project.

Locaties

Zwijnenburg Locaties

IJsseldijk 97, 2901 BR, Capelle aan den IJssel
Head Office, Shipyard, Quayside, Slipway, Engineering, Construction Hall
Parallelweg 6-8, 2921 LE, Krimpen aan den IJssel
Machineshop & Construction Halls
Industrieweg 2a, 2921 LB, Krimpen aan den IJssel
Construction Halls & Quayside
Molenweg 18, 3241 LH, Middelharnis
Construction Hall

Contact

Met onze jarenlange ervaring zijn wij u graag van dienst 

Neem contact op