Over ons

Wie wij zijn

Familiebedrijf sinds 1955, Zwijnenburg wordt beschouwd als een gerenommeerde partner in jacht- en scheepsbouw, engineering, verspaning en constructie. Met vakmanschap in ons DNA, hebben we een passie voor het leveren van technisch geavanceerde producten en diensten die voldoen aan toekomstige eisen. Gelegen dicht bij de stad Rotterdam met de open zee op 25 NM, biedt onze scheepswerf een unieke locatie voor nieuwbouw en refit, en een gemakkelijke combinatie met onze onafhankelijke Machineshop-productiefaciliteit in de buurt.

Een ondernemersmentaliteit, passie, positieve mentaliteit en no-nonsense beleid maken ons tot een uniek bedrijf. Samen maken we het waar. Ondanks de groei van Zwijnenburg, met inmiddels zo’n 85 medewerkers, zijn we nog steeds een echt familiebedrijf gedreven door een passie voor onze medewerkers en een uitstekende zorg voor onze klanten. Ze kunnen een stipte levering en hoogwaardige eindresultaten verwachten.

Recht uit het hart: met passie creëren we jouw toekomst!

1980

25e jubileum

Zwijnenburg viert zijn 25-jarig jubileum met het voltallige personeel in Londen.

2002

Eerste paal

Elisabeth Zwijnenburg en Luka Bresser slaan de eerste paal van de nieuwe loodsen op de locatie aan de parallelweg in Krimpen a/d IJssel.

2005

Eerste complete casco

In 2005 bouwt Zwijnenburg zijn eerste complete casco voor de Y704 voor Oceanco.

2012

Heropening IJsselwerf

Op deze locatie in Capelle aan den IJssel werkt Zwijnenburg sinds 2012 voor de bouw van scheepsbouwdelen, complete casco’s van schepen en andere staalconstructies voor diverse partijen.

2017

Opening van de nieuwe machinefabriek

In 2016 zijn we gestart met de eerste fase van de verbouwing van de machinefabriek. Inmiddels is ook de tweede fase afgerond en staan er twee prachtige panden met de beste las- en freesmachines waarin onze machinefabriek is gevestigd.

2020

Eerste renovatieproject Zwijnenburg

In 2020 verwelkomt Zwijnenburg het expeditiejacht The Legend voor een refit-project.

Zwijnenburg’s verhaal

Machinewerkplaats en Constructiewerkplaats B. Zwijnenburg b.v. werd in 1955 opgericht door dhr. Bas Zwijnenburg in Capelle aan den IJssel. Al na een paar jaar verhuisde het bedrijf naar een van de huidige locaties in Krimpen aan den IJssel. In de eerste periode was Zwijnenburg vooral actief in het maken van verschillende soorten staalconstructies en het uitvoeren van allerhande bewerkingen.

In de jaren 80 en 90 was schoonzoon dhr. Geen Bak nam het bedrijf over. In deze periode werd bouwbedrijf Stekelenburg in Middelharnis overgenomen. Bouwbedrijf Stekelenburg is nog steeds onze vestiging ‘Bouw’.

In de jaren 80 en 90 richtte Zwijnenburg zich steeds meer op de scheepsbouw en werd het de vaste sectiebouwer van ‘Van der Giessen-de Noord’. Na deze samenwerking heeft Zwijnenburg in korte tijd veel nieuwe klanten gekregen. Zwijnenburg bleef actief in de scheepsbouw en voerde ook grotere projecten uit, zoals het bouwen van bruggen en kranen.

In 2006 is de vestiging Industrieweg in Krimpen aan den IJssel geopend, dit was onze derde vestiging. Na 2006 groeide het bedrijf hard en werden de vestigingen Zwijnenburg Scheepsbouw en Zwijnenburg Constructies opgericht. In 2012 openden we onze vierde en nieuwste locatie; een complete scheepswerf, de IJsselwerf, in Capelle aan den IJssel.

In 2017 is The Machine shop een zelfstandig bedrijf geworden binnen de organisatie Zwijnenburg. We hebben dit jaar flink geïnvesteerd in de modernisering van de bedrijfshallen en machines. In juli 2018 heeft dhr. Martijn Nobel trad toe als aandeelhouder. In die periode nam Zwijnenburg ook het scheepsbouwkundig en waterbouwkundig bedrijf T.S.D. Engineering, een bedrijf met een uitstekende reputatie in de jacht- en scheepsbouw. Dit was de start van Zwijnenburg Engineering.

Ondanks de groei van Zwijnenburg is het bedrijf nog steeds een echt familiebedrijf met passie voor haar personeel en een uitstekende zorg voor haar klanten. Bij Zwijnenburg staan ​​we voor kwaliteit en leverbetrouwbaarheid en dat zullen we nog heel lang blijven doen.

Locaties

Zwijnenburg Locaties

IJsseldijk 97, 2901 BR, Capelle aan den IJssel
Head Office, Shipyard, Quayside, Slipway, Engineering, Construction Hall
Parallelweg 6-8, 2921 LE, Krimpen aan den IJssel
Machineshop & Construction Halls
Industrieweg 2a, 2921 LB, Krimpen aan den IJssel
Construction Halls & Quayside

Contact

Met onze jarenlange ervaring zijn wij u graag van dienst 

Neem contact op